Inici / Llocs d'interès / Centre històric

Centre històric

Sallent és una vila d’origen medieval que des del segle XIII passà a mans del bisbat de Vic. El nucli original va créixer a l’entorn de la desapareguda església romànica de Santa Maria, sufragània de l’església de Sant Esteve del Castell i es desenvolupà com a vila agrícola i manufacturera, amb un pes important del gremi de paraires. La seva proximitat al riu i especialment als salts que oferien una excel·lents font d’energia, propicià la instal·lació de molins fariners, batans, molins polvorers... fins que al segle XIX proliferaren les primeres fàbriques tèxtils, que convertiren Sallent en un nucli industrial capdavanter.

Actualment, els elements patrimonials que configuren el centre històric són el reflex de les diferents èpoques i els fets històrics més rellevants que han marcat l’evolució de Sallent. Passejar-hi permet descobrir algunes des les traces del Sallent medieval, com el Carrer Clos, el pont Vell o la Casa Gran, passant per l’esplendor dels casals barrocs; fins al dinamisme social i econòmic del Sallent industrial, amb edificis modernistes com Ca l’Arau, o les xemeneies de moltes de les desaparegudes fàbriques com a testimonis imponents del passat més recent.

Informació
De manera concertada es pot realitzar la visita guiada al nucli antic anomenada "dels sants als anarquistes": Demanar informació
Direcció: Plaça de la Pau, Sallent

Contacte i localització

Les teves dades s'han enviat correctament.
En breu seràn ateses. Gràcies.

Accepto les condicions d'ús

En compliment d’allò que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, us informem que, mitjançant la cumplimentació d’aquest formulari, les dades que ens faciliteu quedaran incorporades i seran tractades en un fitxer propietat de l'AJUNTAMENT DE SALLENT amb la finalitat de poder-vos oferir els productes o serveis sol·licitats, així com de mantenir-vos informats sobre novetats comercials i ofertes promocionals relacionades amb aquesta pàgina web. Us recordem que podeu exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a info@sallentturisme.cat o bé mitjançant un escrit adreçat a la Plaça de la Vila, 1, 08650 Sallent (Barcelona).