Inici / Agenda / Sortida geològica

27 Gener 2019

Sortida geològica

GRATUÏT

Fa milions d’anys, al cor geogràfic de Catalunya, existí un mar que va desaparèixer empès per l’aixecament de serralades com els Pirineus. Els processos geològics han deixat un territori amb espectaculars formacions rocoses com Montserrat i rics recursos naturals com la sal, el guix o la calç. Aquesta sortida, emmarcada en el cile de sortides Geoparc, ens permetrà descobrir i interpretar les evidènces d'aquesta increible història de la mà del professor Josep M. Mata.

El recorregut és circular i començarà al barri del Guix passant per la Carrera, el forn de Guix de Can Garrell i el Castell de Sallent, amb un total de 9,3 km.

Al llarg d'aquest itinerari, podrem descobrir un dels secotors orientals del Geoparc; reconeixer característiques fonamentals de la Depressió Geològica de l´Ebre;
obseravar els materials que reblen la depressió ( Formació Artés, Formació Súria Formació Cardona); apreciar diferets accidents tactònics com la Falla del Guix i coneixer el patrimoni miner i industrial vinculat a l'explotació dels recurosos geològics, entre altres.

Informació
Punt de trobada: Barri del Guix de Salletn
Hora de trobada: 9:30h
Hora de finalització: 13.30
Nivell de dificulatat: mitjà.
Inscripció prèvia a: enllaç FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Horari: 9:30h
Direcció: El Guix, Camí de Cabrianes, Sallent

Documents

Contacte i localització

Les teves dades s'han enviat correctament.
En breu seràn ateses. Gràcies.

Accepto les condicions d'ús

En compliment d’allò que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, us informem que, mitjançant la cumplimentació d’aquest formulari, les dades que ens faciliteu quedaran incorporades i seran tractades en un fitxer propietat de l'AJUNTAMENT DE SALLENT amb la finalitat de poder-vos oferir els productes o serveis sol·licitats, així com de mantenir-vos informats sobre novetats comercials i ofertes promocionals relacionades amb aquesta pàgina web. Us recordem que podeu exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a info@sallentturisme.cat o bé mitjançant un escrit adreçat a la Plaça de la Vila, 1, 08650 Sallent (Barcelona).